Demir Lady'ten sosyal proje önerisi

Demir Lady

Bandırma Muhtarlar Derneği Başkanı ve Haydarçavuş Mahallesi Muhtarı Nur Hancıoğlu, Sokak Hayvanları için düşüncesini açıkladığı Başkan Mirza'dan olumlu yanıt geldi.

Göreve seçildiği günden itibaren ortaya koyduğu farklı bakış açısı ile önce Mahallesi Haydarçavuş’ta, ardından örgütleyerek kurumsal yapıya kavuşturduğu Bandırma Muhtarları tarafından ‘’Demir leyd’’ olarak tanımlanan Nur Hancıoğlu, bir düşüncesi daha sosyal proje olarak hayata geçiyor.

Muhtarların sözcüsü olarak, Belediye Başkanı Dursun Mirza ile yakın temas içinde olan Hancıoğlu, kent yaşamında gereksinim hissedilen beklentilerin hayata geçmesi adına talepte bulunan ‘’Atık Ekmek Toplama’’ fikri olumlu karşılık buldu.

Ekmek israfını önlemek için mahallelere toplama kutuları asılmasını isteyen Hancıoğlu,  2 günde bir toplanacak ekmeklerin barınakta kullanılmasını istedi.

Bandırma Muhtarlar Derneği Başkanı Nur Hancıoğlu’nun bu düşüncesi Başkan Mirza’dan teşekkür aldı.

Böylece hem atık ekmeğin çöpe gitmesi önlenecek, hem de hayvan severlere katkıda bulunacak, Mavi Kapak uygulamasından başarılı olan Bandırma Ekmeğin çöpe gitmesine gönlü razı olmayan çok insan bulunduğunu, Pilot bölge olarak lokantaların bulunduğu çevrelerden başlanabileceği önerisini getirdi.

‘’Ekmek İsrafını önle.’’ Projesini önümüzdeki günlerde uygulamaya koymanın doğru olacağını düşünen Başkan Mirza, bu noktada uygun toplama kapları yapılması için bir ön çalışma yapılması gerektiğini belirterek, ‘’Böylece projeyi Leman Sam’a da göndeririz, kendisine iletildiği şekilde çevre ve sokak hayvanlarına bakış açımız anlaşılmış olur.’’ Dedi.

 



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı